Zeemacht

Geslaagde weekend sponsorzwemmen bij MSV Zeemacht

Advertentie:

Den Helder – Voor de afdeling wedstrijdzwemmen van MSV Zeemacht stond het afgelopen weekend in het teken van sponsorzwemmen. Door diverse activiteiten te organiseren werd geld ingezameld voor de stichting Levensportret, die professionele videoportretten maakt over de levensverhalen van ongeneeslijk zieke patiënten ten behoeve van hun naasten. Zeemacht jeugdtrainster Nienke Oosterhuis is ambassadrice voor deze stichting.

Op zaterdagochtend werd afgetrapt door de oudere zwemmers met de 50×50 Challenge: binnen een uur 50 keer achter elkaar 50 meter zwemmen, oftewel 2,5 kilometer. Dat was voor de goed getrainde zwemmers geen probleem en de snelste zwemmers zwommen zelfs bijna vier kilometer in het uur. Hierna volgde de jongste zwemmers van 7 tot 10 jaar, die in tweemaal 15 minuten zoveel mogelijk baantjes moesten zwemmen. Voor elke baantje lieten zij zich sponsoren door familie en vrienden. Er werden in totaal honderden baantjes gezwommen en de snelste zwemmer had zelfs 1,3 kilometer gezwommen.

Op zondagmiddag werden open clinics georganiseerd, in samenwerking met Aquacentrum Den Helder en Sporten voor Nienke, waarbij trainers van MSV Zeemacht beginnende en gevorderde zwemmers de geheimen van de borstcrawl en de schoolslag uit de doeken deden. Ruim zeventig deelnemers van in en rond Den Helder hadden zich opgegeven en naast het deelnamegeld werd ook geld gedoneerd voor het goede doel. Gelukkig kon op beide dagen Nienke zelf aanwezig zijn om alle zwemmers in actie te zien voor het goede doel.

De uiteindelijk opbrengst is over enkele weken bekend en dan wordt het bedrag met een cheque overhandigd aan de stichting Levensportret.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button