Den HelderJeugd

Zeemeerminzwemmen in Het Heersdiep

Den Helder – Een zeemeerminnen verjaardagsfeestje is al lange tijd mogelijk in Aquacentrum Den Helder en de kinderen ervaarden daar hoe het is om als Ariël door het water heen te kunnen zwemmen. Regelmatig werd de vraag gesteld of er ook een zeemeermincursus bestaat. Die was er tot op heden niet, maar gaat nu na de zomervakantie van start.

Simone, instructrice bij Aquacentrum Den Helder: “De cursus bestaat uit acht lessen en we leren de basistechnieken voor het zeemeerminzwemmen. Het is niet alleen een zeemeermin cursus, maar ook een zeemeerman cursus. Dus jongens en meisjes, ze zijn allemaal welkom.”

Zwemmen met een zeemeerminstaart vergt een goede training en zwemvaardigheid is daarom belangrijk. De deelnemers dienen in het bezit te zijn van zwemdiploma C en ontvangen na afloop van de cursus een zeemeermin diploma voor de onderdelen die ze op dat moment beheersen.

Het opgeven kan via de kassa of telefonisch via 0223-628244. Een eigen zeemeerminstaart is niet nodig, het Aquacentrum heeft staarten en vinnen ter beschikking voor de lessen. Meer informatie is beschikbaar via https://acdh.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button