Den HelderVideo

Dweilorkestfeest maakt spetterend debuut in Julianadorp (video)

Adverentie

Julianadorp – Muziekvereniging Kunstzin viert haar 40-jarig bestaan en wilde voor deze mijlpaal iets bijzonders organiseren. Op zondagmiddag werd Julianadorp getrakteerd op de muzikale klanken van zes dweilorkesten uit Noord-Holland. Kunstzin heeft al vijf jaar een eigen dweilorkest waarmee ze verschillende festivals afreist.

Op drie locaties in het dorp vermaakten de zes dweilorkesten het publiek met uiteenlopende muziek. De optredens vonden plaats bij de terrassen van Grand Café 1909/Café de Zaak, Effe in ’t dorp en de t’Happerij. Onder andere De Zwabbers en Zo Niet Dan Toch uit Den Helder waren van de partij, maar ook bands van verder weg. Dorst en Jong kwamen respectievelijk uit Mijdrecht en Naarden. De band Windkracht 13 uit Medemblik voelde zich helemaal in hun element met de stevige wind: “Soms wiebelt het een beetje door de wind, maar we spelen lekker”, aldus de bandleden.

Bij elk optreden is een jury aanwezig, bestaande uit twee personen. Na afloop ontvangen de bands een juryrapport met positieve feedback ter verbetering. Daarnaast wordt er ook een winnaar gekozen uit de deelnemers. “Ze winnen de eer om het eerste winnende optreden van het festival te zijn, maar het evenement draait niet alleen om winnen”, aldus Michel Kloos, voorzitter van Kunstzin. Voor Café de Zaak en Grand Café 1909 bevonden zich juryleden Moon Kager en Jan Klopstra. “Ik beoordeel de motivatie en het enthousiasme, terwijl Jan de muzikaliteit beoordeelt”, aldus jurylid Moon Kager. Het eerste optreden van de Helderse band Zo Niet Dan Toch werd enthousiast ontvangen: “Het was heel erg gezellig en het trok alle mensen mee. Voor mij een dikke 8!”, aldus Kager.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button