Uitgaan

Culturele fietstocht door Den Helder

Adverentie

Beleef het Den Helder van kunstenaar R.W. van de Wint. Het kan tijdens een speciale ‘ontdekkingstocht’ op zondag 25 augustus. Deelnemers komen al fietsend langs openluchtmuseum de Nollen, de duinen, bunkers, de stelling Den Helder en verschillende forten.

De dag begint om 10.00 uur met een ontvangst bij het Nollenproject met koffie/thee en aansluitend een rondleiding. Hierbij maken de gasten kennis met het gedachtegoed van R.W. van de Wint en zien ze hoe onder meer landschap, nollen, bunkers en kunst met elkaar verbonden zijn in dit totaalkunstwerk.

Om 11.30 uur vertrekt de groep per fiets richting Fort Kijkduin. Onder leiding van een gids van de Helderse Vereniging van Sociale Geschiedenis volgt onderweg uitleg over wat er allemaal te zien is. Op de route van de Nollen naar Fort Kijkduin wordt er een korte stop gemaakt bij Fort Dirksz Admiraal en bij het Beeldenfort.

Lunch
Rond 12.30 uur arriveert het gezelschap bij Fort Kijkduin voor lunch en rondleiding. Daarna wordt rond 14.45 uur vertrokken richting de oude Rijkswerf Willemsoord over de dijk (wellicht onderweg korte stop voor een selfie met de vuurtoren) en eenmaal daar aangekomen vertelt de gids kort over Willemsoord, waarna een ieder vrij is om de middag verder in te vullen.

De kosten voor dit culturele fietsarrangement bedragen € 27,50 per persoon. Deze prijs is gebaseerd op basis van een eigen fiets, maar tegen meerprijs kan een fiets worden gehuurd. Museumjaarkaarthouders betalen € 22,50 per persoon (wel neenemen!). Er kunnen maximaal 25 personen mee. Reserveren via info@citymarketingdenhelder.nl, voor uiterlijk 22 augustus 16.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button