Nieuws

De scholen zijn weer begonnen: 3 tips!

Advertentie:

NOORDKOP – Wist je dat er na de zomervakantie bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers onder scholieren vallen als in de rest van het jaar? Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze periode extra goed oplet zie je onze ‘De scholen zijn weer begonnen’ spandoeken en posters weer hangen in jouw buurt.

Samen met gemeenten, scholen en het bedrijfsleven roept Veilig Verkeer Nederland zo met name automobilisten op om meer rekening te houden met fietsende scholieren in het verkeer. Wees zelf ook extra alert met deze tips!

1. Rijd MONO
Of je nou in de auto stapt of gaat fietsen: ga ongestoord onderweg! Berg je telefoon goed op en schakel meldingen uit, zodat je niet afgeleid wordt.

2. Matig je snelheid en vertrek op tijd 
Na de zomerperiode is het weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Rijd daarom wat rustiger, zeker in de omgeving rond scholen. Als je iets eerder van huis vertrekt heb je meer tijd om ontspannen – en veilig – van A naar B te komen.

3. Een veilige fiets(route) 
De start van het nieuwe schooljaar is hét moment voor een fietscheck. Controleer bijvoorbeeld de remmen, de zadelhoogte en de verlichting. Fietst jouw kind dit jaar een nieuwe route? Oefen deze dan samen, zodat jouw dochter of zoon goed voorbereid op pad gaat.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button