Hollands Kroon

Leeuw Simba aan het einde beland van zijn quarantaineperiode

Adverentie

ANNA PAULOWNA – De quarantaine-periode van de verwaarloosde leeuw Simba, die in juli vanuit Irak naar Anna Paulowna werd gehaald, zit er bijna op. Om hem alvast wat socialer gedrag bij te brengen, leert hij nu spelen.

De leeuw heeft ondertussen ruim de tijd gehad om aan te sterken en zijn verzwakte lichaam weer gespierd te krijgen. Omdat zijn quarantaine-periode er bijna op zit, traint hij nu alvast wat handige sociale skills als spelen.

Lees ook: Na een lange reis is Simba gearriveerd in Anna Paulowna

Ook proberen ze hem momenteel te laten wennen aan de transportkist, om hem zonder verdoving te kunnen verhuizen en laten ze het verhuizen naar Stichting Leeuw dus nu even afhangen van zijn herstel en de trainingsresultaten met de kist.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button