Hollands Kroon

Rick Brandsteder opent To Ride A Dolphin in ’t Veld

Advertentie:

‘T VELD – Stel je eens voor, je bent vader of moeder van een zoon en een dochter. Je zoon van twaalf is al een echte puber en gek op voetbal. En je dochter van zeven is een mooi blond meisje, die ook dol is op voetbal en graag buiten speelt. Maar dat mooie, blonde meisje is anders dan een gemiddeld meisje van die leeftijd. Als je in haar ogen kijkt, dan zie je een afwezige, dromerige blik. Ze beweegt zich soms wat ongecontroleerd, en het is een wonder dat ze zo goed loopt. Haar gedrag is onvoorspelbaar, en als ze praat, maakt ze geluiden, die voor jou als ouder herkenbaar zijn als woorden, maar die door haar omgeving niet altijd begrepen worden. Je wilt haar – ondanks haar beperkingen – een zo normaal mogelijk leven geven. Maar dat is niet zo eenvoudig. Als jouw kleine meisje zomaar een ander kind slaat in de speeltuin, dan zie je onbegrepen, boze blikken van andere ouders.

Kun je het je voorstellen? Het is zomaar een klein voorbeeld uit het dagelijks leven van Sven en Ester. De vele bezigheden, die voor ons zo normaal zijn, vormen voor hen vaak een uitdaging. Hun dochter Maud is geboren met de stofwisselingsziekte NKH. Ze is een meisje met veel energie en een eigen willetje, maar ze praat niet tot nauwelijks. Daarbij zijn haar communicatie en gedrag vaak onvoorspelbaar.

Metabole ziekten slopen kinderlevens. En bijna niemand die het ziet.

Sven en Ester organiseerden de afgelopen jaren diverse succesvolle acties om geld op te halen voor Metakids. Metakids is een fantastisch goed doel dat onderzoek doet naar stofwisselingsziekten, zoals de ziekte van Maud. Inmiddels hebben Sven en Ester al ruim €50.000 opgehaald voor deze stichting. Maar helaas heeft dit succes een keerzijde. De stofwisselingsziekte van Maud is een zeer zeldzame variant. En omdat er te weinig kinderen zijn, die aan NKH lijden, wordt er op dit moment weinig tot geen onderzoek naar gedaan. Daarom organiseren Sven en Ester deze keer een actie speciaal voor Maud. Dit doen zij niet alleen, maar samen met hun beste vrienden en collega’s Jeroen, Jim, Mark en Peter.

Dolfijntherapie maakt het onmogelijke haalbaar

Sven en Ester willen dolgraag met Maud “Dolfijntherapie” volgen. Dit is een unieke therapie om vooruitgang te boeken in onder meer spraak en taalbeheersing en sociale en functionele vaardigheden. Ontwikkelingen die in de huidige thuissituatie onmogelijk lijken. Dolfijnen zijn (hoog) sensitieve dieren, die ultrasone trillingen uiten, waarvan sommige – onhoorbaar voor mensen – effect hebben op het brein van de mens, zo claimen wetenschappers. Een andere verklaring voor het effect van “Dolfijntherapie” wordt gevonden in de gevoeligheid van dolfijnen voor mensen met beperkingen. Dolfijnen voelen zich op een speciale manier aangetrokken tot mensen met beperkingen.

Steun ‘To ride a dolphin’ 

Deze “Dolfijntherapie” kost natuurlijk geld, veel geld. Daarom organiseren we op zondag 15 september 2019 voor de tweede keer een behendigheidsrally voor auto’s EN motoren. Het wordt een rit over de prachtige, idyllische wegen die Noord-Holland rijk is, en waar de Stelviopas jaloers op wordt. Na de rally vindt er aansluitend een barbecue met Rad van Fortuin plaats. Om dit alles tot een succes te maken, zijn we op zoek naar mensen en bedrijven, die ons willen sponsoren. Dit kan in de vorm van prijzen voor het Rad van Fortuin, denk een cadeaubonnen, leuke producten. En natuurlijk kunt u ook ‘gewoon’ een geldbedrag doneren.

Wil je graag meer informatie? Dat kan via onderstaande gegevens:

– Telefoonnummer: 0621555673

– E-mail: metakittrun@gmail.com

Ben je geraakt door dit verhaal en wil je de actie steunen? Dan kan dat op twee manieren:

– Rekeningnummer: NL96INGB0007262137 t.n.v. Metakittrun

– Link om te doneren: https://www.doneeractie.nl/to-ride-a-dolphin/-36963

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button