DefensieDen Helder

Veteranendag 2019, biertje met je maten!

Advertentie:

Hotel Den Helder stroomde vrijdagmiddag vol, een ware invasie van krasse knarren en ook jonge militairen. Veteranendag 2019 was met een kleine 800 deelnemers weer een gezellige samenkomst van maten bij een biertje. Veteranendag 2019De indrukwekkende stilte van twee minuten werd afgesloten met het Wilhelmus. Het volkslied werd op trompet gespeeld door Jan Bosch, een politieman uit Zwolle die speciaal voor deze dag naar Den Helder kwam.

Veteranendag 2019
De dag werd geopend door Frits Piekhaar die namens de veteranencommissie van de gemeente sprak. Het geluid was dit jaar veel beter als vorig jaar, waardoor met meer aandacht naar de sprekers geluisterd werd. Wethouder Tjitske Biersteker was als waarnemend burgemeester aanwezig en sprak de aanwezigen toe. Net als een woordvoerder van de Marine viel haar de ‘verjonging’ van de veteranen op. Veteranendag 2019“Nog steeds komen er veteranen bij en dat benadrukt het belang van zo’n dag”, aldus de wethouder. Na het officiële gedeelte werd het al snel gezellig praten en ervaringen delen, het doel van de dag.

Biertje
De gastvrijheid van Hotel Den Helder werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd. Het was flink aanpoten voor de medewerkers, want na het officiële gedeelte lustten de oud-strijders wel een borreltje. “Waarom stoot je me aan, vechten?” en elkaar dan schaterend op de schouders slaan, oude kameraden vermaakten zich wel. Vanaf een uur of vijf werd eten geserveerd en om acht uur was het omhangen en wegwezen!

foto’s DHfoto

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button