Hollands KroonVideo

Zwem4Daagse van start bij Zwembad de Rijd (video)

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Het weer zit voorlopig nog niet echt mee, maar daar lieten de eerste deelnemers van de Zwem4Daagse zich maandag niet door van de wijs brengen. Het in dit voorjaar opgeknapte zwembad de Rijd in Nieuwe Niedorp is nu ruim een maand open en de Zwem4Daagse is één van de activiteiten die deze zomer in het buitenbad op het programma staan.

Voor een buitenzwembad is het weer natuurlijk een belangrijke factor in de opkomst. Badmeester Richard hoopt daarom dat het weer nog wat opknapt: “We hebben deze zomer dagen gehad dat er de hele dag twee mensen kwamen, maar ook dagen dat er wel 250 waren. Dus ik hoop dat het nog wat beter wordt.”

De zwemvierdaagse duurt tot en met zaterdag 21 augustus, dus ook mensen die de maandag hebben gemist kunnen nog meedoen. Deelnemers kunnen verschillende afstanden zwemmen: 250 meter, 500 meter, 1.000 meter of – voor de echte doorzwemmers – 2.000 meter. De mensen die minstens vier dagen hebben gezwommen krijgen een medaille en een oorkonde.

Kijk voor meer informatie op https://zwembadderijd.nl/

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button