Hollands Kroon

GGD Hollands Noorden start voorbereidingen heropening vaccinatielocatie Middenmeer

Naar verwachting is de locatie in oktober operationeel

Middenmeer – Alle GGD’en in Nederland zijn druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe vaccinatieronde, ook GGD Hollands Noorden. Dit betekent personeel werven en locaties zoeken en gereed maken om in te zetten. Landelijk zijn de GGD’en straks voorbereid op het zetten van 700.000 vaccinaties per week.

Op dit moment zijn er drie vaccinatielocaties in Noord Holland Noord: in Den Helder, Hem en Alkmaar. Gezien de omvang van de campagne heeft GGD Hollands Noorden, in goed overleg met de gemeente Hollands Kroon, besloten om het extra vaccinatiepunt weer te openen op Agriport. De voorbereidingen voor het in gebruik nemen van deze locatie zijn in volle gang. Naar verwachting is de locatie in oktober operationeel.

Het hoogtepunt van de coronacrisis lijkt achter ons te liggen. Hier heeft vaccineren een belangrijke bijdrage aan geleverd. Toch houdt het kabinet rekening met een mogelijk nieuwe coronagolf in het najaar. Om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil en de zorg bereikbaar te houden, en om maatschappelijke belasting door bijvoorbeeld uitval van personeel te voorkomen, adviseert het OMT-V om een nieuwe vaccinatieronde te starten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button