Maritiem

Nieuw bestuur en locatie voor schepenbeurs Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – Onder leiding van een geheel nieuw bestuur is de organisatie opgestart van de vijfde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Deze wordt dit jaar gehouden op 11, 12 en 13 november in de Stadshal op Willemsoord. Net als bij de vorige vier edities van de beurs fungeert EOC Scheepsverzekeringen als hoofdsponsor.

Vanwege de coronapandemie was de beursorganisatie genoodzaakt de jubileumeditie van de beurs in zowel 2020 als 2021 te annuleren. Nu zijn de vooruitzichten dusdanig dat het jaarlijkse evenement normaal gesproken kan doorgaan. Deze keer vanwege een verbouwing niet in de vertrouwde mastenloods, maar in de oude bankwerkerij in de nabijgelegen stadshal. Eveneens een rijksmonument op de voormalige marinewerf in Den Helder.

Nieuwe bestuursleden
Tot het bestuur van de stichting die de beurs organiseert, zijn drie nieuwe leden toegetreden. Dit zijn Michiel Tegelberg als voorzitter, André Zijlmans als penningmeester en Paul Schaap als lid. Michiel en Paul zijn beiden ook nauw betrokken geweest bij de organisatie van de vier eerdere edities. Verder heeft Jet Sluik in verband met haar drukke werkzaamheden voor de bekende voormalige haringlogger Tecla haar functie van projectleider neergelegd. Zij zal zich dus niet meer, zoals voorheen, met de dagelijkse activiteiten bezighouden, maar blijft wel aan als adviseur.

Haar taken worden overgenomen door Michiel Tegelberg. Hij wordt bijgestaan door onder andere Sikina Pinchetti, die begin juli samen met Bert van Baar nog het maritieme evenement Dutch Wooden Boat Festival/Jutterhavendagen op Willemsoord heeft georganiseerd. Productie van de beurs blijft in de vertrouwde handen van Pascal Riksman van Pride at Work.

Gratis museumbezoek
Het toegangskaartje voor de beurs geeft ook dit keer weer recht op gratis toegang tot het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum. Bezoekers kunnen hun auto gratis parkeren op P-noord en P-zuid op Willemsoord. De eerste standhouders hebben zich al aangemeld voor de jubileumeditie van de beurs, maar aanmelden is nog mogelijk via traditioneleschepenbeurs.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button