SchagenUitgaan

Nacht van de Vleermuis in de Eendenkooi

Adverentie

’t Zand – De Nacht van de Vleermuis vindt 25 augustus weer plaats. Daarom opent de Eendenkooi die avond haar deuren. Onder leiding van een gids kunnen wandelaars de nachtdieren bewonderen.

De Eendenkooi staat niet alleen bekend om haar eenden, maar ook om de vleermuizen. Deze vliegende zoogdieren komen tevoorschijn als andere dieren slapen om op jacht te gaan naar insecten. In de eendenkooi komen verschillende soorten voor. Tijdens de Nacht van de Vleermuis loopt een gids van Landschap Noord-Holland mee met een batdetector. Hiermee kunnen de deelnemers de vleermuizen ook te horen krijgen.Omdat iedere soort een eigen geluid maakt, weet de gids dankzij de detector de naam van de vleermuis.

De excursie vindt vrijdag 25 augustus van 20:00 tot 22:30 uur plaats aan de Korte Bosweg 47A in ’t Zand. Ook kinderen zijn welkom. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button