Den HelderHollands KroonZakelijk

BDU vraagt faillissement aan voor weekbladen

Adverentie

BDU Holding vraagt het faillissement aan voor haar bv in Alkmaar. Dat heeft het bedrijf maandag op haar website gemeld. Volgens de directie is deze ingrijpende stap onvermijdelijk om de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen te waarborgen.

Onder de BV in Alkmaar vallen vijftien lokale titels, zoals CTR Hollands Kroon, Wieringer Courant.nl, Alkmaars Weekblad.nl en Helders Weekblad. De medewerkers zijn maandag 16 september geïnformeerd over deze noodzakelijke maatregel. De werkzaamheden zijn per direct gestaakt.

Het faillissement heeft ook gevolgen voor de overige bedrijfsonderdelen van Koninklijke BDU. Directeur-uitgever Heiko Imelman: “Door het wegvallen van werkzaamheden ontkomen we niet aan een reorganisatie, waarbij arbeidsplaatsen verloren gaan. De medewerkers zijn hierover geïnformeerd. Het is nog niet bekend welke medewerkers hun baan verliezen.”

Verlies
De BV in Alkmaar was al lange tijd verlieslatend door concurrentie in de markt en tegenvallende advertentie-inkomsten. Imelman: “De voorbije periode is geprobeerd dit bedrijfsonderdeel boven water te houden, helaas zijn we daar niet in geslaagd. We zagen dan ook geen andere uitweg dan het aanvragen van het faillissement. Als we deze stap niet zetten, komt de continuïteit van de andere bedrijfsonderdelen in gevaar.” Na de uitspraak van het faillissement is de afhandeling in handen van de curator.

De vijftien lokale titels zijn sinds 2017 in handen van BDUmedia. De Barneveldse uitgever nam in dat jaar de uitgaverechten over van Telegraaf-dochter Holland Media Combinatie (HMC). Ook voor uitgever Telegraaf Media Groep bleek het lastig om het huis-aan-huisbladen portfolio winstgevend te exploiteren. Met het nemen van genoemde maatregelen wordt de continuïteit en het toekomstperspectief van de vennootschap verstevigd.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button