Sport

Bugel schiet Succes naar winst in de beker

Adverentie

De ene week nog wissel, de zondag erna de onbetwiste uitblinker. Geïnspireerd door zijn voormalige ploeggenoot, PSV-ster Donyell Malen, gaf Succes-middenvelder Toine Bugel zondag zijn visitekaartje af tijdens het bekerduel tegen Andijk. Het was voor hem zo’n dag dat alles lukte: doelpunten, assists, slidings, kopballen; Bugel flikte het allemaal. Andijk was dan ook volstrekt kansloos op het zonnige sportcomplex aan de Belt: 3-1.

Een lekkere overwinning, zeker met het oog op de competitiestart, aanstaande zondag. Succes-coach Wouter Rood had zijn ploeg andermaal flink door elkaar gehusseld (de jonge Jornt Jonkman in de basis, Stef de Koning linksback, Jeroen Norder met teenpijntjes op de bank), maar ditmaal wierpen zijn wijzigingen wel degelijk vruchten af. Zo had Rood de talentvolle youngster Tom Kamp weer op de linksbuitenplaats geposteerd. Daar waar hij ook thuishoort, zo bleek alras, want na een schitterende actie, waarbij Kamp enkele Andijk-verdedigers zijn hielen liet zien, legde hij het leder op de achterlijn terug richting penaltystip. Met binnenkantje voet zette Bugel de 1-0 op het scorebord.

Waarna Succes het duel eenvoudig controleerde. Het had weinig tot niets te duchten van de armetierige Andijkers, die ook nog eens gehuld gingen in een spuuglelijk, blauwgroen tenue. Succes-Keeper Martijn Lont kende dan ook een rustige zondag. Kansen voor onder anderen rechtsbuiten Bart de Kleine en spits Marc van der Kooij leverden niks op, waardoor het tot de rust slechts 1-0 bleef voor de thuisploeg.

Bugel
Na de thee bracht de ontketende Bugel daar verandering in. Eerst kopte hij met een boogballetje de 2-0 binnen en circa twintig minuten voor tijd krulde het ultradunne slangenmens een vrije trap laag langs de verbouwereerde Andijk-muur en -goalie, 3-0. Niet verwonderlijk dus dat trainer Rood hem tien minuten voor het eindsignaal een publiekswissel gunde. Het applaus klaterde van de hoofdtribune. Aan de andere kant, op ‘De staan’, werden de witte zakdoekjes vooralsnog angstvallig verborgen gehouden… Want Rood en Bugel; ze snoerden alle criticasters de mond. Dat Andijk in de slotfase nog scoorde, was eigenlijk alleen voor de statistieken van belang.

Zondag trapt Succes aan de Belt de competitie af tegen Dirkshorn, aanvang 14:00 uur. Groeit er dan toch iets moois? Komt dat zien!

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button