Den Helder

Belastingdienst opent mobiel steunpunt bij MFC ’t Wijkhuis

Advertentie:

Den Helder – De Belastingdienst opent op woensdag 27 maart een nieuw, mobiel steunpunt (een dienstverleningsbus) bij wijksteunpunt Nieuw Den Helder. Dit is bij MFC ’t Wijkhuis aan Texelstroomlaan 5. Vanaf dinsdag 2 april kunnen inwoners van de gemeente Den Helder daar op afspraak terecht met vragen over belastingen, toeslagen en betalingen. Iedere dinsdag staat de bus op een vaste parkeerplaats bij MFC ’t Wijkhuis om inwoners te helpen.

Medewerker Dienstverlening Ingrid Wester-Briefjes wordt een van de vertrouwde gezichten van de Belastingdienst in de dienstverleningsbus. Zij kijkt ernaar uit. “Als baliemedewerker kun je écht in gesprek gaan met mensen over hun belastingzaken en toeslagen. Inwoners vinden nu brede financiële ondersteuning onder één dak. Zij waarderen het persoonlijke contact, zeker als je dit samen met partners van het wijksteunpunt Nieuw Den Helder kunt bieden.”

De jaarlijkse periode voor de aangifte inkomstenbelasting is op 1 maart gestart. “Het zal dus direct extra druk worden bij het steunpunt”, zegt Wester-Briefjes. “We helpen inwoners graag in alle rust met het invullen van hun aangifte. Tegelijkertijd bekijken we dan ook of mensen recht hebben op toeslagen of dat er nog een betaling openstaat.”

Een afspraak maken kan bij het steunpunt zelf, elke dinsdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Online een afspraak maken kan ook, via belastingdienst.nl/langskomen of de BelastingTelefoon (0800 – 0543).

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button