Den Helder

Geen opruimplicht paardenpoep

Adverentie

Ruiters hoeven ook in de toekomst de uitwerpselen van paarden niet op te ruimen. De opruimplicht komt niet in de Helderse APV, zo besloot de gemeenteraad maandagavond.

CDA en VVD hadden vooraf al aangegeven dit uit de APV te willen hebben, omdat het niet uitvoerbaar is, niet te handhaven is en kan leiden tot gevaarlijke situaties voor ruiter, dier en omstanders. Tijdens de raad werd dit nog eens toegelicht door beide fracties, maar het college hield voet bij stuk, ondanks dat zelfs de VNG meent dat een dergelijke opruimplicht niet thuishoort in een APV. “We hebben maar een ding voor ogen en dat is een schone stad”, aldus wethouder Duijnker.

“Het CDA maakt er een karikatuur van”, meent Harrie van Dongen van de Stadspartij. “Het niet of nauwelijks kunnen handhaven is geen argument.” De meerderheid van de raad besloot echter dat opruimen niet nodig is, want het amendement van de VVD om dit onderdeel uit de APV te halen kreeg steun van 19 raadsleden, een meerderheid.

Magneetvissen
Ook het instellen van een verbod op magneetvissen haalde het niet. Een initiatief van de PvdA om ook dit uit de APV te halen kon rekenen op grote steun van de raad.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button