Sport

Goede start judoseizoen

Adverentie

Het judoseizoen begon goed voor Nigel Groot (uit Anna Paulowna) van Bakkersport Schagen. Het eerste toernooi van het seizoen in Arnhem, genaamd Bushi Open was zaterdag 14 september.

Nigel kwam voor het eerst uit in de -66 kg, wat een pittige poule was. Zijn eerste partij was uitgeloot, dus door naar de volgende ronde. Daar kwam hij meteen zijn grote concurrent tegen. Nigel kwam met een wazari voor, maar ook zijn tegenstander scoorde wazari. Na de reguliere speeltijd kwam de golden score en maakte Nigel het eerste punt.

De volgende partij won hij met een Ippon (vol punt) en kwam in de finale te staan. De finale was tegen een bekende en zeer gelijkwaardige tegenstander. In deze partij ging de winst naar de tegenstander en Nigel mocht met een mooie tweede plaats het podium betreden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button