Den Helder

Ook nieuwe voegen maken stadshart stukje mooier

Advertentie:

Tussen alle grote projecten door zijn er ook kleinere acties om het Stadshart mooier te maken. Op de Facebookpagina “Samen Bouwen aan Den Helder” staat: Wie deze dagen langs De Vijfsprong komt, ziet de broers Johannes en Hendrik-Jan ten Boom en hun neef Stefan op hun knieën of vanaf een krukje bezig met vakwerk, dat heel veel geduld en precisie vraagt.

Het karakteristieke muurtje voor het monumentale kantoor van Woningstichting/Helder Vastgoed BV wordt voorzien van speciale knipvoegen: voegen die niet lager, maar juist hoger tussen de stenen liggen.

“We doen zo’n twee tot drie meter muur per dag”, aldus Hendrik-Jan. Het bedrijf uit het Friese Ouwster Nijega (bij Joure) bestaat 45 jaar, vader Ten Boom stak 40 jaar geleden al de Afsluitdijk over om in Den Helder te voegen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button