Den Helder

Raad schrapt verbod op Happy Hour

Adverentie

Happy Hour mag weer in de Helderse horeca. Het amendement van het CDA om het verbod op Happy Hour (tot 23.00 uur) op te heffen, haalde maandagavond een meerderheid in de gemeenteraad. Tot groot verdriet van burgemeester Koen Schuiling.

“Steeds meer gemeenten hebben het al geschrapt. De horeca heeft de afgelopen jaren al veel meer verantwoordelijkheid gekregen, door de drank- en horecawet. Ze moeten verantwoord schenken, hoeveel een biertje kost heeft daar niets mee te maken”, aldus raadslid Edwin Krijns. “Daarom stellen we voor dit verbod, vroeg op de avond, te schrappen.” Het CDA vindt happy hour niet het probleem meer in een tijd dat de jeugd voor het uitgaan bijeen komt om in te drinken, ze goedkoop drank halen in de supermarkt en ze te buiten gaan aan lachgas.

Koen Schuiling, als burgemeester verantwoordelijk voor de openbare orde, vond het voorstel geen goed idee. “Het is ingevoerd omdat we in de regio en zeker ook in deze stad excessief drankgebruik tegenkwamen, ook onder jongeren. Dit amendement staat haaks op alle inspanningen die we de afgelopen jaren hebben gedaan om drankgebruik terug te dringen.”

Kat op het spek
Henk Mosk (D66) was het met de burgemeester eens dat overmatig drankgebruik tegen moet worden gegaan en stemde dus tegen. De ChristenUnie steunde het voorstel van het CDA evenmin, net als de Stadspartij (beiden coalitiegenoten van het CDA). Harrie van Dongen noemde het “de kat op het spek binden, we hebben de overlast nu al niet in de hand”.

Behoorlijk Bestuur en PvdA vonden het een lastig dilemma, maar stemden toch voor het opheffen van het verbod. “Ik zie de risico’s van de burgemeester, maar we moeten samen met de horeca tot nieuwe oplossingen komen om drankmisbruik tegen te gaan”, stelde Pieter Blank (PvdA). “En dus geven we dit voorstel een kans.”

De raad stemde uiteindelijk met 17 om 10 voor. D66, ChristenUnie, PVV, Gemeentebelangen, Stadspartij en Seniorenpartij waren tegen.

Bron: Mediapartner Den Helder Actueel

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button