Uitgaan

Schilderijen van West-Friese markt in bibliotheek Schagen

Adverentie

De bibliotheek Schagen exposeert tot en met 24 oktober schilderijen van Renske Moransard van de West-Friese markt. Moransard schildert graag series van bepaalde onderwerpen en zo kwam zij op het idee van de West-Friese markt in Schagen.

Eerst heeft ze foto’s gemaakt in de zon. De figuren zijn schematisch weergegeven. Niet alleen de mensen in kostuum bepalen de optocht, ook de toeristen op de achtergrond, de agenten, de omroeper en tot slot de man die de paardenpoep opruimt. Moransard hoopt dat iedereen vrolijk wordt van de tentoongestelde werken en dat ze inspireren om een bezoek te brengen aan Schagen.

De bibliotheek is te vinden aan de Torenstraat 1A in Schagen.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button