Den Helder

Wethouder geeft startsein wijziging afvalinzameling

Advertentie:

De plannen waren er al even, maar maandag hielp wethouder Peter de Vrij bij het ingraven van de eerste ondergrondse container in de Boatex. Dit is het startsein voor de gewijzigde afvalinzameling in Den Helder. De grijze bakken voor restafval worden straks afgedankt en worden vervangen door oranje containers voor plastic afval. Een verzamelcontainer voor het restafval in de buurt is dan wel noodzakelijk.

Peter de Vrij steekt de handen uit de mouwen bij het ingraven van de container (DHfoto)

Gewijzigde afvalinzameling
De wijken Boatex, De Schooten, Nieuw Den Helder en Huisduinen worden de komende tijd voorzien van ondergrondse containers voor het restafval. De plekken waar deze inzamelpunten komen zijn door de gemeente al in een eerder stadium aangegeven. Hiermee komt in deze wijken een einde aan de plastic afvalzak, waarvan de inhoud regelmatig door wind of bijvoorbeeld meeuwen door de wijken verspreid lag.

Helpende hand
De wethouder was niet te beroerd om even de handen uit de mouwen te steken. De betonnen container, hangend in de kraan, moest even recht boven het gegraven gat geduwd worden. Daar draaide Peter de Vrij zijn hand niet voor om. Ook klom hij nog even in de kraanwagen, maar besloot toch vooral om van alle knopjes af te blijven.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button