Sport

Winst voor JuRo Unirek/VZV

Advertentie:

VZV heeft ook de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2019-2020, tegen Voorwaarts, gewonnen, hoewel dat echter niet echt overtuigend gebeurde.

De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken en had door treffers van Silvana Koppen, Esma Staal en Maud Kruijer binnen 3 min. al een 3-0 voorsprong. Beide teams speelden in een hoog tempo en Voorwaarts kwam ook steeds beter in de wedstrijd. Na een snelle 5-1 voorsprong werd het spel minder en kon het team van trainer/coach Maurice Veringa zowaar weer terug in de wedstrijd komen.

Halverwege de eerste helft was de achterstand door Voorwaarts bijna ongedaan gemaakt (8-7). Onder luide aanmoediging en tromgeroffel van de supporters uit Twello werd VZV onder druk gezet, maar VZV keepster Amber Zomerdijk toonde telkens haar klasse. De anders zo luidruchtig VZV aanhang liet het afweten en vlak voor het rustsignaal van de voortreffelijk fluitende scheidrechters Duineveld & Bakker nam Voorwaarts zelfs een 12-13 voorsprong.

Bakens verzet
Na de pauze moesten de bakens worden verzet om niet op een nederlaag door deze debutant getrakteerd te worden. Voorwaarts scoorde nog wel de 13-15, maar het was het team van trainer/coach Rolf Schulte die met zes doelpunten op rij een comfortabel lijkende 19-15 voorsprong pakte. Hierna verslapte de concentratie bij de thuisploeg en kon de tegenstander weer terug in de wedstrijd komen door uitstekende reddingen van de keepsters en onder aanvoering van Lisa Oosterwijk.

Voorwaarts kwam van 22-17 terug naar 23-21 en de thuisploeg had het geluk aan haar zijde toen de volgende aanval via de binnenkant van de paal terug het veld insprong. Het was Jane Kramer die de wedstrijd besliste en drie maal achter elkaar het net wist te vinden met onhoudbare pegels uit de tweede lijn, terwijl keepster Lisanne Bakker nog een strafworp stopte. Deze voorsprong gaf Juri Unirek/VZV niet meer uit handen. Eindstand 27-21. Volgende week de derby tegen SEW.

Doelpunten: Esma Staal 7, Silvana Koppen 3, Jane Kramer 3, Djazzmin Trabelsi 3, Maud Kruijer 2, Dominique Koppe 2, Lisa Vlug 2, Lisanne Kolken 2, Roos de Vries 1, Kim Jimmink 1 en Lotte Prak 1.

Een bijdrage van Theo Moras

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button