Zwemmers Zeemacht in de prijzen

Dit weekend werden de laatste wedstrijden van het open water seizoen gehouden in Sleeuwijk en Maastricht. Zondag werd tevens de eerste wedstrijd van het binnenseizoen gehouden, de Open Zaanse Sprintkampioenschappen in Zaandam. De zwemmers van Zeemacht in Den Helder zwommen zich in de prijzen.

Bij de wedstrijd in Zaandam konden zwemmers zich via voorrondes plaatsen voor de finales. Bij deze finales won Romee Smit het zilver en was er brons voor Jip Duursema, Mees Minneboo en Gijs Marsman. Finaleplaatsen waren er voor Hiba Essataa, Emil Fuchs, Jelte Boonstra, Ceylin Hemskerk, Liam Wesemann, Nicole Nelissen, Femke Paus, en Basma Essataa.

Op zaterdag in Sleeuwijk won Collin Schouten de 1 kilometer vrije slag, een prestatie die hij een dag later in Maastricht herhaalde. In Maastricht was ook winst op de 1 kilometer vrije slag voor Emma Riemers en zilver voor Bianca Groot. In Maastricht werden ook de medailles voor het KNZB seizoen klassement uitgereikt. Zowel Collin Schouten als Emma Riemers wonnen het klassement bij de junioren 3&4, terwijl Bianca Groot het zilver won bij de masters 45-50.