Hollands Kroon

College legt focus op nieuwbouw sporthal in Anna Paulowna

Hollands Kroon – Het college van Hollands Kroon stelt de gemeenteraad voor om medewerking te verlenen aan de bouw van een nieuwe sporthal op sportcomplex SV Kleine Sluis in Anna Paulowna. Hiermee zorgt de gemeente ook voor een toekomstbestendig complex waar naar hartenlust gesport kan worden. Het voorstel wordt ondersteund door de gebruikersgroep Veerburg en sluit grotendeels aan bij het vorig jaar door hen gepresenteerde plan.

Als de raad instemt wordt het plan samen met de gebruikers van de huidige sporthal en SV Kleine Sluis verder uitgewerkt, inclusief een kostenvoorstel. Ook dit wordt aan de raad voorgelegd. Op dit moment wordt uitgegaan van een investeringsbijdrage van de gemeente van ongeveer 1,7 tot 1,9 miljoen. Als alles volgens planning gaat is de nieuwe sporthal klaar in 2023.

Dorpshuis op huidige plek
Het dorpshuisgedeelte bij de huidige Veerburg blijft voorlopig bestaan. De uiteindelijke omvang van het dorpshuis is afhankelijk van de huidige gebruikers en inwoners van Anna Paulowna. Zij krijgen drie jaar de gelegenheid om met initiatieven te komen die passen binnen het accommodatiebeleid van de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan initiatieven zoals De Oude School in Wieringerwaard en de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Als de gemeenteraad instemt met dit voorstel wordt de huidige sporthal en aangrenzende trainingshal gesloopt nadat de nieuwe hal gebouwd is. Op de huidige locatie bestaat een mogelijkheid het vrijkomende terrein te ontwikkelen voor woningbouw. Dit wordt nog onderzocht.

Behandeling voorstel in raadsvergadering
Naar verwachting wordt het voorstel behandeld in de raadsvergadering van 1 oktober. De stukken kunnen twee weken voorafgaand aan de vergadering bekeken worden in de vergaderkalender. Meer informatie daarover is te vinden op deze pagina.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button