Den HelderZakelijk

Contract Neptune Energy met CHC Helicopters verlengd

Advertentie:

Den Helder – Neptune Energy heeft het contract met CHC Helicopters voor de Nederlandse sector van de Noordzee met twee jaar verlengd. CHC zal opnieuw alle helikoptervluchten uitvoeren van Neptune-medewerkers die in dit gebied van en naar Neptune’s 29 offshore platforms reizen.

Vanuit uitvalsbasis op Den Helder Airport voert CHC jaarlijks ongeveer 3.500 vlieguren uit voor de offshore teams van Neptune. Het bedrijf biedt ook helikoptertransport aan voor de offshore-teams van Neptune in het Verenigd Koninkrijk. Hierbij gaat het om helikoptervluchten van en naar het door Neptune geëxploiteerde Cygnus-platform in de zuidelijke Noordzee.

“De gasvoorziening op zee is cruciaal voor de Nederlandse economie. Daar Neptune Energy de grootste offshore gasproducent van Nederland is, heeft CHC dan ook tijdens een groot aantal vluchten onze collega’s aan boord. Zij pendelen per helikopter tussen hun werk en thuisbasis en het is daarom van het grootste belang dat dit vervoer voorzien wordt van de hoogste veiligheidsstandaarden en een hoog serviceniveau”, zegt Lex de Groot, algemeen directeur van Neptune Energy in Nederland.

Verhoging efficiency
“CHC is een betrouwbare partner en zet in op het voortdurend verbeteren van diensten. Onze samenwerking is gericht op verdere optimalisatie van planning en offshore routes. Door het verhogen van de efficiency kan een besparing gerealiseerd worden ten aanzien van benodigde tijd, kosten en CO2-emissie, gerelateerd aan offshore vervoer. Door de samenwerking met CHC zullen wij beter in staat zijn om het vervoer van onze medewerkers en de levering van offshore gas efficiënter te verzorgen.”

“We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Neptune Energy kunnen voortzetten en het helikoptertransport van Neptune-medewerkers opnieuw op een veilige en efficiënte manier mogen uitvoeren. We zien ernaar uit om ons bestaande partnerschap verder uit te bouwen”, aldus Mark Abbey, regionaal directeur van CHC EMEA.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button