Den Helder

Gemeente Den Helder koopt marinesportpark

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft besloten definitief over te gaan tot aankoop van het Marine Sportpark aan de Ruyghweg. Dat heeft het college laten weten aan de gemeenteraad.

De aankoop gaat door, ondanks dat Defensie geen huurcontract voor twintig jaar wil afsluiten. Dat was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar de marine bleek later slechts bereid te zijn tot een huurovereenkomst voor de duur van vijftien jaar. “Ondanks dat hiermee niet voldaan is aan één van de voorwaarden van uw besluit heeft het college toch besloten de transactie doorgang te laten vinden”, zo schrijft het college aan de raad.

De doelstelling voor de aankoop is tweeledig: Verwerving en renovatie van de atletiekbaan (met toebehoren), waarmee twee atletiekverenigingen (SV Noordkop en SV Sportlust) weer optimaal hun sport zouden kunnen beoefenen en de baan weer geschikt te maken voor het organiseren van atletiekwedstrijden op KNAU-niveau. Daarnaast betreft het een strategische grondaankoop, met het doel de beoogde gebiedsontwikkeling ter hand te kunnen nemen in samenhang met de ontwikkeling van het Spoorweghavengebied en Westoever.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button