112Hollands Kroon

Boete voor eigenaar loslopende kalkoenen

Wieringerwaard – De eigenaar van de overlastgevende kalkoenen in Poolland heeft van de wijkagent een boete gekregen. De beesten zijn een gevaar en veroorzaken hinder op de weg, zoals eerder deze week aan het licht kwam toen bezorgde buurtbewoners hulp zochten van de gemeenteraad.

Wijkagent Bas Dirkmaat bevestigt de zorgen van de inwoners, die zeiden dat dit al anderhalf jaar speelt: “Begin 2020 kreeg ik de eerste meldingen van kalkoenen die over de weg liepen en overlast veroorzaakten. De eigenaar is meerdere keren gewaarschuwd door politie en gemeente. Omdat de kalkoenen nog steeds los over een 60km/uur weg lopen en gevaar en hinder veroorzaken is de eigenaar nu geverbaliseerd en zal een boete tegemoet zien. Jammer dat het zo moet gaan”, aldus Dirkmaat.

De handhavingsmogelijkheden van de agenten leken eerder beperkt, omdat het verbod op loslopend pluimvee niet meer in de APV staat. Nu er een gevaarlijke situatie ontstaat zijn er kennelijk toch mogelijkheden om een proces verbaal te schrijven.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button