Hollands KroonPolitiek

Koninklijke onderscheiding voor Erik Annaert bij zijn laatste raadsvergadering

Hollands Kroon – Voormalig fractievoorzitter van de VVD, Erik Annaert, nam donderdagavond afscheid van de gemeenteraad van Hollands Kroon. Hij verhuist naar Heerhugowaard, waar hij als hoogste ambtenaar van de gemeente Langedijk druk bezig is met de gemeentelijke fusie.

Met Annaert vertrekt een hoop bestuurlijke ervaring. Als raadslid, als provinciaal statenlid en als gemeentesecretaris. Voor al zijn verdiensten ontving hij tot zijn grote verrassing een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Langedijk. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Annaert noemde het voor hem het einde van een tijdperk. Hij kijkt met heel veel plezier terug op zijn tijd in de raad van Hollands Kroon, maar ziet ook dat het raadswerk veel vraagt. Steeds meer volgens hem, door de verschuivende politieke cultuur en de wijze waarop raadsleden worden bejegend.

Al eerder nam Wim Groot de plek van Annaert als fractievoorzitter van de VVD over. De plek van Annaert in de raad wordt overgenomen door Mirko Hruska, die momenteel als steunfractielid betrokken is bij de partij.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button