Hollands KroonVideo

Onkruid bestrijden met heet water (video)

Hollands Kroon – Hoe bestrijd je één van de grootste ergernissen die er is; het onkruid op de straten en paden. Vroeger werd het onkruid vernietigd met vergif, maar deze middelen zijn door de regering in 2016 verboden. Nu heeft Groen-aannemingsbedrijf Punt een methode bedacht om met heet water het onkruid te bestrijden.

In een soort grote CV-ketel wordt het water verwarmd tot 90 graden door hout/bio pallets. De uitvoering wordt gedaan door HVC. Zij rijden met een vrachtwagen met een tank vol heet water door de straten. Door middel van slangen wordt het onkruid bespoten en sterft af.

Meindert Otter, toezichthouder beheerteam van Hollands Kroon, vertelde dat zij het onkruid eigenlijk niet bestrijden maar beheersen. “Door het hete water stollen de eiwitten en de vochtcellen barsten, waardoor de plant verwelkt”, aldus Marco Groenendijk van HVC. Naast de onkruidbeheersing voert HVC sinds 2019 ook de zwerfafvalbeheersing op de bestrating uit. Dit gebeurt machinaal met veegmachines.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button