Kop van Noord-Holland

Sterke daling WW noordelijk Noord-Holland

Kop van Noord-Holland – Noordelijk Noord-Holland kende in augustus een sterke daling van het aantal WW-uitkeringen. Uit de maandelijkse cijfers van het UWV blijkt dat in totaal 16.564 WW-uitkeringen werden verstrekt en dat was 6,7 procent minder dan in juli. Ook in de vier Noordkopgemeenten was de daling waar te nemen.

Het aantal WW-uitkeringen daalde in verreweg de meeste sectoren. Een uitzondering is het onderwijs. Dat is gebruikelijk voor de zomermaanden, als tijdelijke contracten aan het einde van het schooljaar aflopen. De toename is wel minder groot dan in voorgaande jaren. Met name de detailhandel kende gedurende het afgelopen jaar een grillig verloop in werkgelegenheid. Tijdens de
coronacrisis werden vooral de winkels in non-food hard geraakt door de verschillende lockdowns, terwijl de food- en webwinkels juist profiteerden, zo valt op te maken uit de Barometer Arbeidsmarkt Detailhandel van UWV.

Noordkop
De WW-daling in de Noordkop was het grootst op Texel, met liefst 12,1 procent. In Schagen en Hollands Kroon bedroeg deze 6,7 procent en in Den Helder noteerde het UWV een daling van 8,8 procent. In de marinestad worden wel in absolute aantallen de meeste WW-uitkeringen verstrekt, namelijk 558.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. En een mega steiging sociale dienst uitkeringen door nieuwe kansparelaanwinsten en uitstroom WW …

Back to top button
%d bloggers liken dit: