Den HelderSportVideo

Suns helpt Helderse werklozen ‘boksend naar een baan’ (video)

Den Helder – Een groep van tien deelnemers kwam donderdag bijeen in sporthal Quelderduyn voor de start van de training “Boksend naar een baan”. Met medewerking van de basketclub de Suns worden deelnemers gestimuleerd om meer uit zichzelf te halen. De training maakt onderdeel uit van een programma om het aantal werklozen en bijstandsgerechtigden in Den Helder te verminderen.

Via de inzet van sport en met de juiste begeleiding kunnen deelnemers waardevolle vaardigheden ontwikkelen zoals discipline, samenwerken, opbouwen van weerbaarheid en zelfvertrouwen. Die vaardigheden kunnen helpen bij het vinden van werk en het volwaardig participeren in de samenleving.

Den Helder Suns heeft een groot netwerk dat zij beschikbaar stelt voor deelnemers van de training. Om ze een kans te geven op een stage- of werkervaringsplaats binnen de eigen organisatie en/of bedrijven die verbonden zijn aan de club. Dit vergroot de maatschappelijke betrokkenheid, het netwerk van de deelnemers en de stap naar betaalde arbeid.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo is AV-specialist bij Regio Noordkop. Ze woont in Julianadorp, is 25 jaar en is bereikbaar via sanne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button