Jeugd

Workshop om overgang naar middelbare school te versoepelen

Advertentie:

Den Helder – Nu het nieuwe schooljaar weer van start is gegaan valt voor veel leerlingen de overgang van basisschool naar middelbare school niet mee. Hoe kun je als ouder(s) of verzorger(s) deze tieners dan helpen met leren? Tijdens een workshop geeft 4YoungTalent praktische handvatten om de tiener effectiever te laten leren en te ondersteunen met huiswerk.

De vrijwillige bijdrage voor deze workshop gaat dit jaar naar de Stichting Lion King in Bali. De kinderen daar hebben nog steeds online thuisonderwijs door Corona. Gelukkig zijn er studenten die de thuisleraren ondersteunen om leervertragingen bij leerlingen zoveel mogelijk te beperken. Ondertussen wordt ook gewerkt aan pro-sociale vaardigheden van leerlingen door ze onder meer maaltijden en voedselpakketten te laten maken voor de arme dorpsbevolking. De pandemie heeft de economie ook hier flink geraakt.

4YoungTalent is een stichting zonder winstoogmerk en verzorgt studiebegeleiding in combinatie met talentontwikkeling voor jongeren van 6 tot 18 jaar. De workshop is op woensdag 6 oktober 2021 van 19:30 tot 21:00 uur. Meer informatie en aanmelden via info@4youngtalent.nl t.a.v. Wendy Portier

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button