Jeugd

Bodemdieren zoeken voor jong en oud

Adverentie

Den Helder – Ook dit jaar organiseert het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) samen met het Centre for Soil Ecology (van NIOO en Wageningen UR) ‘Bodemdierendagen’. Natuurlijk kunnen bezoekers tijdens die dagen ook bij De Helderse Vallei op zoek gaan naar bodemdieren.

Bodemdieren zijn erg belangrijk voor het gezond houden van de bodem. Ze eten resten op van dode planten en dieren. Door het gezond houden van de bodem zorgen bodemdieren er onder andere voor dat wij de grond kunnen gebruiken om voedsel op te verbouwen. Hoe gaat het eigenlijk met die kleine, maar onmisbare, dieren in onze dorpen en steden?

Van 23 tot en met 25 september kunnen kinderen bij de balie in het duurzaamheidscentrum een zoekkaart lenen en op zoek gaan naar bodemdieren op het terrein van De Helderse Vallei. De Bodemdierendagen duren van 23 september t/m 5 oktober 2022. Meer informatie is te vinden op https://bodemdierendagen.nl/doe-mee

Gezinnen
Gezinnen met kinderen zijn van harte welkom om op dinsdag 27 september en/of donderdag 29 september bodemdieren te komen zoeken bij De Helderse Vallei. Ze ontdekken dan spelenderwijs meer over het leven van bodemdieren, die er allemaal anders uitzien en op een andere plek leven. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is niet nodig en deelname is gratis. Er kan tussen 15.00 en 16.00 uur zelfstandig meegedaan worden.

Op dinsdag 27 september kunnen peuters tussen 10.30 en 11.00 uur bij De Helderse Vallei op zoek gaan naar kriebelbeestjes, zoals bodemdieren. Op het terrein zijn heel veel beestjes te ontdekken, als je maar goed genoeg kijkt én weet waar je moet zoeken. Elke peuter krijgt tijdens de tocht een loepje te leen, zodat de beestjes extra goed bekeken kunnen worden. Voor deze activiteit is vooraf aanmelden via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555 noodzakelijk. Deelname kost € 1,50 per peuter.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button