Hollands KroonPolitiek

Meer geld nodig voor projecten in Hollands Kroon: “Aanbestedingen slagen nauwelijks”

Adverentie

Hollands Kroon – Aanbestedingstrajecten voor nieuwe en of vervangingsprojecten verlopen moeizaam en slagen nauwelijks, dat zegt het college van de gemeente Hollands Kroon in de kaderbrief. Omdat de bouwkosten enorm zijn gestegen, overstijgen de werkelijke kosten steeds de geraamde kosten. Voor een aantal bestaande grote projecten gaat het college de raad daarom nog dit jaar om meer geld vragen.

Daarbij gaat het onder andere om de Brandweerkazerne in Middenmeer, de ontwikkeling van Campus De Terp en de ontwikkeling van het scholengebouw De Terp. Voor deze bouwprojecten is al een krediet beschikbaar gesteld, maar dit blijkt niet voldoende: “Binnen de projecten zijn het vooral de autonome ontwikkelingen die doorwerken. De economische ontwikkelingen op het gebied van de grondstoffen en de schaarste in de markt zorgen ervoor dat wij als gemeente moeite hebben om dergelijke projecten van de grond te krijgen.”

VVD’er Enno Bijlstra waarschuwde bij de gemeenteraadsvergadering donderdagavond voor overschrijdingen die zullen oplopen tot ‘vele miljoenen’. Hij gaf het college mee bij het opmaken van de begroting daarom terughoudend te zijn. Uit de kaderbrief valt op te maken dat het college al rekening houdt met versobering en besparingen. Het CDA gaf de wethouder tevens mee na te denken over het uitstellen van projecten, tot op een moment dat deze weer beter in de begroting passen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button