Kop van Noord-Holland

Brandbrief afsluiting Kooybrug naar Rijkswaterstaat

Advertentie:

Den Helder – De Ondernemers Federatie Hollands Kroon (OFHK) heeft samen met de Ondernemers Vereniging Den Helder (OVDH) en de Ondernemers Vereniging Anna Paulowna (OVAP, tevens lid van de OFHK) een brief gestuurd naar Rijkswaterstaat om nog eens goed te kijken naar de maatregelen en de afsluiting van de Kooybrug. Daarnaast wordt gevraagd om compensatie voor ontstane economische schade.

Vanwege een renovatie aan de brug over het Noord-Hollands Kanaal is de Kooybrug vanaf maandag 23 oktober twee maanden lang afgesloten voor wegverkeer, met mogelijk nog een aantal nacht- en weekendsluitingen daarna.

Voor de beroepsvaart is er zeven maanden geen bediening van de brug. Dit betekent dat schepen hoger dan 8,3 meter ruim een half jaar lang om moeten varen, omdat ze niet onder het vaste deel van de Kooybrug kunnen doorvaren.

De ondernemersverenigingen schrijven: ”Het georganiseerd bedrijfsleven van Den Helder en Hollands Kroon vragen om de voorgenomen maatregelen/afsluiting voor zowel weg- als vaarverkeer nogmaals te beschouwen waarbij het uitgangspunt is dat, weliswaar mogelijk met tijdelijke (nachtelijke) afsluitingen, toch door wegverkeer gebruik kan worden gemaakt van de Kooybrug gedurende de renovatie.”

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button