Den HelderVideo

Eindelijk weer een nieuwe editie van Julianadorp Power Festival (video)

Advertentie:

Julianadorp – De traditionele Julianadorp Power Festival kon zaterdag na drie jaar eindelijk weer georganiseerd worden. Vele trekkers in verschillende gewichtsklassen streden tegen elkaar om zo ver mogelijk te trekken. De opening werd gedaan door burgemeester Jan de Boer, die de strijd aanging tegen dorper van het jaar Michel Janssen. De burgemeester kreeg de trekker tot de eindstreep.

De mensen uit Julianadorp hebben er lang op moeten wachten, maar zaterdagmiddag konden ze weer met zijn allen de trekkertrek bewonderen. Vorig jaar werd de mogelijke zevende editie nog afgeblazen door de gemeente, maar dit jaar was er groen licht. Het is al jaren een groot evenement in Julianadorp met duizenden bezoekers. ”Het is hartstikke mooi dat het weer georganiseerd kan worden en iedereen werkt ook mee”, aldus secretaris Jan Romar. Waar alles eigenlijk goed verliep was er toch een minpuntje: “Alles gaat naar wens, alleen had de baan wat beter gekund.”

In de vijftien klassen zijn er ook enorm veel deelnemers. Onder andere Niek Schaap en Robin van Zwieten deden mee aan de Klasse 8.500 – 10.000 kg. “De eerste trekken verliep voor mij wel goed, beter dan verwacht. 77,5 meter dus ik ben tevreden met de eerste trek”, aldus Schaap. Aan het Julianadorper Power Festival zit voor de deelnemers ook een hele voorbereiding. ”We zijn de hele week bezig geweest, we hebben vier trekkers omgebouwd met een speciale trekhaak. De instellingen goed gezet en nu vol gas”, aldus van Zwieten.

Naast de trekkertrek waren er ook andere activiteiten. Zo was er een behendigheidsproef waarbij deelnemers een trekker over een parcour moesten sturen, waarbij het de uitdaging was om de vaten die op de aanhanger stonden niet om te laten vallen. Ook was er een demonstratie van grasmaaierracen: ”Het lijkt op een gazonmaaier, maar dan met een crossmotorblok erin”, aldus rijder Yarwin van Straalen. ”Je rijdt op een klein ding en je hebt onwijs veel vermogen op je achterwielen, je gaat alle kanten op.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

3 reacties

  1. Het was weer geweldig. Dank aan de organisatie en medewerkers en bezoekers 🙂

  2. Helemaal mee eens! Geweldig georganiseerd en uitstekende sfeer. Genoten.

  3. En de burger maar zijn best doen en netjes afval scheiden terwijl daar die trekkers zoveel rook en stikstof uitstoten. Omgekeerde wereld

Wellicht ook interessant

Back to top button