Hollands Kroon

Bladkorven geplaatst in Hollands Kroon

Op zo’n vijfenveertig locaties in de gemeente Hollands Kroon zijn ook dit jaar weer bladkorven geplaatst. Wie de vallende herfstbladeren in en om de tuin wil opruimen, kan gebruikmaken van deze korven.

Het is weer herfst, de tijd van het jaar dat al het boomblad begint te vallen. Als het hard waait, dan liggen ook de straatgoten vol met blad. Bij hevige regenval kan hierdoor wateroverlast ontstaan. Maar ook grasveldjes, pleintjes, voetpaden en uw eigen tuin kunnen helemaal bezaaid raken met blad waardoor het verraderlijk glad kan worden. Om die reden plaatst de gemeente ook dit jaar weer bladkorven op diverse plaatsen.

In deze bladkorven mag iedereen zijn bij elkaar geharkte blad storten. Doorgeven dat de bladkorf vol staat kan via de Fixi app. . “Helaas kunnen wij nieuwe aanvragen voor een bladkorf niet in behandeling nemen, omdat alle korven in gebruik zijn”, aldus de gemeente. De goten worden geveegd en de kolken (putten) gereinigd zodat het regenwater vanaf de weg goed kan worden afgevoerd via het riool. Op locaties met veel bomen wordt extra geveegd. Een goot gezien die vol zit met blad of een verstopte kolk gezien, ook dit kan worden gemeld via de Fixi-app.

Klik hier voor een overzicht van waar de bladkorven te vinden zijn.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button