Den Helder

Goede start nieuwe editie SamenLoop voor Hoop

Advertentie:

De kick-off van de Samenloop voor Hoop 2020 kende woensdagavond in Hotel Den Helder een goede start. Het liep nog niet direct storm, maar de belangstelling was groter dan bij de vorige editie en dat geeft hoop.

Nieuwe voorzitter Dennis Verhoef, hij heeft het stokje overgenomen van Liesbeth de Jong, vertelde dat de nieuwe editie plaatsvindt op 13 en 14 juni 2020. Het organiserende team is redelijk ongewijzigd en dat betekent in elk geval ervaring. De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Twintig procent gaat overigens naar het Helderse Inloophuis en alle opbrengsten van de kinderlopen in Nederland gaan naar een onderzoek om recidief (terugkomen van kanker na een succesvolle behandeling) van leukemie bij kinderen.

Internist dr. Rob Timmerman hield een praatje over het belang van onderzoek en gaf aan dat er in de afgelopen jaren op dit gebied veel is bereikt. Had een patiënt in de jaren vijftig nog hooguit 25 procent kans op genezing, nu ligt dat al tegen de 70 procent. Maar er zijn zo’n honderd verschillende soorten van kanker en elk vergt bijna een eigen aanpak voor genezing. Er valt dus nog genoeg te doen en daarom zijn evenementen als de Samenloop van groot belang.

Teams
Tijdens de Samenloop wordt in teamverband deelgenomen. De teams lopen 24 uur lang door het Timorpark en halen zo geld op. Dat doen ze overigens vaak ook al ruim vooraf, door andere activiteiten te organiseren. En elk team krijgt in het park een eigen kraam. Verder is er muziek (maar minder dan vorig jaar, juist om ook wat rustmomenten te creëren) en zal de lokale omroep (LOS) opnieuw 26 uur lang live uitzenden vanuit het Timorpark en verslag doen van het evenement.

Kijk voor meer informatie op samenloopvoorhoop.nl afdeling Den Helder of stuur een email naar denhelder@samenloopvoorhoop.nl.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button