Sport

Maak kennis met rugby bij RCDH

Advertentie:

Rugby Club Den Helder zet 2 november de kantinedeuren wijd open voor de finale van het WK rugby in Japan. Belangstellenden kunnen naar de club komen om samen de finale, op groot scherm, te bekijken.

Het wk rugby in Japan is nu al weer een goede twee weken onderweg en de kwartfinalisten zijn reeds bekend. Vier jaar geleden werd dit, het op twee na grootse sportevenement ter, uitgezonden op RTL7, terwijl het nu te volgen is via Ziggo. Het tijdsverschil maakt dat liefhebbers vroeg in de ochtend reeds voor de buis moeten plaatsnemen om het te volgen. Het is wel bij uitstek de kans om kennis te maken met deze mooie voorbeeldsport, waarbij de kernwaarden zoals respect, kameraadschap en discipline hoog in het vaandel staan.

De noodzakelijke basis voor een harde fysieke teamsport is het respect hebben voor de tegenstander en de referee. Dat is ook terug te zien in het publiek, waar iedereen door elkaar heen zit. In Den Helder wordt ook met veel plezier rugby gespeeld, sportpark de Linie huist nu al twintig jaar de in 1975 opgerichte Rugby Club Den Helder.

Finale
Om iedereen in staat te stellen op een leuke manier kennis te maken met deze mooie sport zet de club 2 november de deuren open voor een ieder die de wk finale in rugbysfeer op groot scherm wil volgen. En voor wie daadwerkelijk de sport zelf wil proberen wordt op 17 november de Rugby Experience Day gehouden. Met de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een vijfweekse try-out. Iedereen is welkom, want bij rugby is er plek voor iedereen.

De club is momenteel nog druk doende met de bouw van een nieuw clubhuis, welke zij in het voorjaar hoopt te kunnen betreden.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button