Jeugd

Stoepkrijtchallenge, zeshonderd meter kunstwerken

Het Linie College (Voortgezet Speciaal Onderwijs) en RKBS De Windwijzer wilden “de dag van van de leraar” eens anders doen, geen cadeautje voor de meester of de juf, maar een sponsoractie. De Stoepkrijtchallenge werd bedacht, een lint van kunstwerken tussen Het Liniecollege en De Windwijzer. Van de opbrengst gaat de helft naar Teachers4teachers en de andere helft is voor de aanschaf van nieuwe materialen voor op het schoolplein van de Helderse scholen.

Lekker krijten voor de deur van het Linie College (DHfoto)

Uitgesteld
Door het slechte weer moest de actie een paar keer uitgesteld worden, maar woensdag werd onder een stralend Helders zonnetje de zeshonderd meter ingekleurd. Kinderen hebben verschillende tekeningen gemaakt, zoals een eigen ontwerp voor ‘steek je licht aan’, als prachtige ingekleurde mensfiguren, waarvan kinderen zelf de mal waren. Een groep heeft vlaggen getekend van landen tussen Nederland en Kenia. “Het mooiste resultaat was dat de leerlingen van de twee scholen elkaar hielpen en met elkaar samenwerkte”, aldus Bart Oud, directeur van De Windwijzer.

Teachers4teachers
Het Linie College en De Windwijzer zijn partner van Teachers4teachers. Dit is een organisatie die zich richt op het versterken van de kwaliteit van het onderwijs, dat voortkomt uit de samenwerking tussen Nederlandse en Keniaanse leraren. Ook van het Linie College en De Windwijzer zijn in de afgelopen jaren leraren naar Kenia geweest. Niet alleen leerzaam voor de leraren in Kenia, maar ook voor de docenten uit Nederland.

Samenwerking
Het Linie College en De Windwijzer werken regelmatig samen. De leerlingen van het Linie College verzorgen het groene schoolplein van de Windwijzer en de leerlingen van de Windwijzer hebben een bezoek gebracht aan de kaarsenmakerij van het Liniecollege.

Na afloop terug naar school lopen, natuurlijk met een pylon op je hoofd! (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button