Defensie

Zr.Ms. Groningen teruggekomen in Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Patrouilleschip Zr.Ms. Groningen is woensdag 13 januari teruggekomen uit Defensie Caribisch Gebied Door een technisch mankement moest de inzet van dit schip eerder stoppen dan gepland. De ingewikkelde reparatie kan het beste in Nederland uitgevoerd worden.

De bemanning mag gaan genieten van een welverdiend verlof na haar inzet van drie maanden. De vervroegde terugkeer is noodzakelijk vanwege een defect aan de stuurboord as. De NH90 maritieme gevechtshelikopter aan boord van de Groningen gaat mee terug naar Den Helder.

Geen vervanging
Op korte termijn gaat er geen vervangend schip naar het Caribisch gebied. De Koninklijke Marine heeft momenteel geen schepen beschikbaar voor zo’n inzet. De Kustwacht Caribisch gebied neemt de taken over.

Mocht er onverhoopt een noodsituatie ontstaan dan kan de marine alsnog een schip die kant op sturen. Bijvoorbeeld na een natuurramp. Daarnaast heeft de marine permanent het ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan in het Caribisch gebied. Dit vaartuig is echter niet geschikt voor patrouillewerk.

Holland-klasse
Zr.Ms. Groningen is 1 van de 4 patrouilleschepen van de Holland-klasse. Dit zijn flexibel inzetbare schepen voor de bewaking van kustwateren. Naast antiterrorisme- en antipiraterijoperaties, worden deze zogenoemde ocean-going patrol vessels (OPV) ook ingezet voor drugsbestrijdingsoperaties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button