Cultuur/NatuurHollands Kroon

De Cultuurschuur in de corona-orkaan

Wieringerwerf – Het zijn bijzondere tijden voor de Cultuurschuur met nu voor de tweede keer in dit jaar forse ingrepen in het functioneren van dit sociaal culturele centrum voor de Wieringermeer en omstreken. Toch is het nog best druk in de Cultuurschuur.  Dankzij het leger van vrijwilligers en de mooie mix van huurders blijven de deuren van de Cultuurschuur toch elke dag weer open. Van ’s morgens vroeg tot in de avond kunnen huurders en bezoekers er terecht voor hun werk, afspraak of hobby.

Het dragen van een mondkapje is de nieuwe norm in de Cultuurschuur en ook wordt elke bezoeker geacht bij de entree gebruik te maken van de aangeboden desinfectie-gels. Daardoor kan het Cultuurschuurleven voor het grootste deel gelukkig nog doorgang vinden. “We werken met kleinere groepen en letten nauwlettend op de anderhalve meter regel en zo is het toch wel heel fijn en belangrijk om samen een hobby of bezigheid te delen. De kunstenaars en naaisters, de fotoclubs, de verzamelaars, de muzikanten, de yogi’s en biljarters, allemaal weer min of meer op schema. We kunnen weer even binnenlopen bij het Historisch Genootschap. Ook Wonen en Welzijn en Vluchtelingenwerk ka het belangrijke werk blijven doen, maar vooral zijn we blij dat iedereen welkom is bij de bibliotheek om voldoende leesvoer te halen”, zo laat de Cultuurschuur weten.

De eerdere sluiting kan in de tweede golf tot dusverre worden voorkomen, maar heel veel evenementen moesten al worden geannuleerd: de markt voor de AED- fondsenwerving, de jaarvergadering van t Nut, een recente trouwpartij, het feestje van de Wieringer Dangsers, lezingen, diverse concerten en bijna alle films in het Filmhuis. “Gelukkig kunnen we de gemeente bedienen met onze hal voor de afgifte van paspoorten en rijbewijzen en kan Starlet elke ochtend haar klanten ontvangen. Binnenkort komt ook Sanquin weer naar de Cultuurschuur om het bloed doneren doorgang te laten vinden. Mooi dat wij voor deze vitale functies iets kunnen betekenen en in staat zijn dit volgens de coronaregels te laten verlopen.”

Nieuwe ontwikkelingen
Er zijn ook een paar nieuwe ontwikkelingen te benoemen waar de Cultuurschuur heel blij mee is. Allereerst is dat de aanschaf van ruim dertig meter expositiewand in prachtige nieuwe lichtgewicht panelen die voorzien zijn van zeer professionele led-verlichting. Vanaf nu zullen de weekendexposities in de Cultuurschuur van de fotoclubs en de kunstkring in nog grotere mate een lust voor het oog zijn.

“Dan is er sinds dit seizoen een flinke uitbreiding bij de muziekschool, waardoor we met de drumlessen in de knoop kwamen. Gelukkig konden we met de drumlessen uitwijken naar de geluidsdichte Liaison Studio, een mooie oplossing waar we heel blij mee zijn: alweer zo’n voorbeeld van de kracht van de diversiteit van de Cultuurschuur. Elke week weer vinden zo’n zestig leerlingen hun plezier in het maken van muziek, onder leiding van een van de gekwalificeerde docenten.” Bij interesse kunnen geïnteresseerden een mail sturen naar muziekschool@decultuurschuur.nl

Naast muziekles is er nu ook gelegenheid tot het volgen van teken- en schilderlessen bij de Cultuurschuur. Onder leiding van kunstdocente Willeke van Moorselaar zijn al drie groepen van zo’n vijf leerlingen gestart. Daarmee gaat een van de wensen van de Cultuurschuur in vervulling. Geïnteresseerde kunnen nu voor les in bijna alle kunstuitingen terecht in de Cultuurschuur: soms rechtstreeks bij de Cultuurschuur en soms bij één van de huurders. Ook hier weer is een mailtje voldoende: secretaris@decultuurschuur.nl

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button