Cultuur/NatuurDen Helder

Fototentoonstelling over Den Helder in Het Pompgemaal in Huisduinen

Advertentie:

Den Helder – In Het Pompgemaal in Huisduinen vindt van 27 tot en met 31 oktober 2021 een bijzondere tentoonstelling plaats, getiteld De Marinebasis. Twee maanden lang trokken fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen in 2021 door Den Helder en maakten een portret van de stad. Ze
spraken en fotografeerden honderden Heldenaren, van vissers tot verenigingsvoorzitters en van zeekadetten tot marineofficieren. Samen vormen zij en vele anderen het maatschappelijk weefsel van Den Helder. In Het Pompgemaal wordt gedurende vijf dagen een selectie uit het werk tentoongesteld en ook de 112 pagina’s tellende publicatie De Marinebasis gepresenteerd.

De foto’s en verhalen die Hornstra en Van Bruggen hebben gemaakt in Den Helder gaan deel uitmaken van het project The Europeans. Tussen 2020 en 2030 documenteren zij Europeanen in talloze regio’s en middelgrote steden in een tijd waarin Europa onder druk staat. De ambitie van The Europeans ligt in lijn met illustere voorgangers uit de vorige eeuw: een betrokken tijdsdocument in de traditie van Robert Frank’s The Americans of Henri Cartier-Bresson’s Les Européens.

In Europa zijn meer steden te vinden zoals deze marinestad, die bovenmatig afhankelijk zijn van de aandacht van de nationale overheid. Een stad waar complete wijken gebouwd zijn en de bevolking eenzijdig is samengesteld naar de vraag van de grootste werkgever. Buitenstaanders zien weinig in de stad, maar de inwoners houden van hun stad en willen er nooit meer weg.

Meer informatie
De Marinebasis / The Naval Base
Auteurs: Rob Hornstra / 06-1436 5936 en Arnold van Bruggen / 06-1465 6351
Wanneer: 27 tot en met 31 oktober van 10:00 uur – 18:00 uur
Opening: Woensdag 27 oktober om 17:00 uur
Waar: Het Pompgemaal, Duinweg 50 in Huisduinen
Entree: Toegang gratis
Online: Meer informatie op www.theeuropeans.fm

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button