Den HelderJeugd

Langverwachte buurtontmoetingstuin Zeeduin is geopend

Advertentie:

Den Helder – Het mocht even duren, maar op zaterdag 16 oktober was het eindelijk zover: de buurtontmoetingstuin Zeeduin in Den Helder werd geopend. De buurtbewoners kwamen op deze zaterdagochtend dan ook met velen samen om de plek voor het eerst te bekijken. Wethouder Tjitske Biersteker was aanwezig om de ontmoetingstuin officieel te openen samen met initiatiefnemer Marloes Lunenborg. Daarnaast gaf architect Sybolt Meindertsma meer toelichting over de tuin.

Marloes heeft zich lange tijd ingezet voor de realisatie van het plan. “Als moeder merkte ik op dat er in onze buurt geen speelplaats is; een plek waar kinderen zelfstandig heen kunnen om te spelen en buurtvriendjes te ontmoeten. Na wat gesprekken met andere bewoners bleek er niet alleen behoefte aan een speelplaats, maar ook aan een ontmoetingsplek. Nu nog zijn mensen hier voor een praatje aangewezen op stoepen, stegen, tuinen en balkons. Daar wilde ik verandering in brengen. Een ontmoetingstuin zou mensen van alle leeftijden en nationaliteiten bij elkaar brengen.” Nadat de gemeente vertelde dat er geen budget was, gaf ze niet op. Nu, een aantal jaar later, is het nu dan toch gelukt door behulp van sponsoren en fondsenwerving.

De buurtbewoners zijn erg blij met de ontmoetingstuin. “Het is heel mooi geworden en het is leuk dat de kinderen nu een plek hebben waar ze kunnen spelen. Ik ging eerst altijd met mijn kleinzoon naar de speeltuin verderop, maar dit is toch een hele fijne sfeer en veel dichterbij,” aldus buurtbewoonster Anna.

Marloes Lunenborg opende de tuin met behulp an de kinderen, waarna iedereen met livemuziek kan genieten van een hapje en een drankje. “Ik vind het heel leuk dat ik hier nu kan spelen, ik ben vandaag met mijn zusje. Ik weet nog niet wat ik het leukste vind,” vertelt Sky, een van de kinderen uit de buurt. Het is zeker dat er nog veel plezier beleeft zal worden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

4 reacties

      1. grofweg tussen de klipperstraat en de fregatstraat liggen een stuk of 5 hofjes met de naam fregathof.

        wss de hof tegen de barkstraat aan.

Wellicht ook interessant

Back to top button