Noord-Holland

CDA Noord-Holland wil nieuw volkslied voor de provincie

Advertentie:

Noord-Holland – Het CDA Noord-Holland vindt dat de provincie toe is aan een nieuw provinciaal volkslied. De provincie heeft al een eigen volkslied, maar deze is gedateerd en onbekend en wordt daardoor nauwelijks gezongen. “Een bekend en aansprekend lied kan bijdragen aan een nieuwe impuls voor de muzikale cultuur, en meer zichtbaarheid van de provincie” aldus CDA-fractievoorzitter Dennis Heijnen.

Het volkslied moet volgens het CDA beter aansluiten aan de huidige tijd en de diversiteit van de provincie. “We roepen in een motie op tot de instelling van een werkgroep die verantwoordelijk wordt voor het formuleren van een opdracht waar muzikanten mee aan de slag kunnen”, geeft Heijnen aan. Noord-Holland barst van bekende en onbekende muzikale talenten. Zij krijgen hierdoor de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een eigentijds en aansprekend volkslied waarin de grote diversiteit van de provincie Noord-Holland en haar inwoners aan bod komen. “Zo wordt het een lied dat iedereen in onze provincie aanspreekt” Aldus Heijnen.

Het huidige volkslied, dat dateert uit 2000, is gebaseerd op een tekst uit 1950 van P.J. Ferdinant, met de titel “Ik houd van het groen in je wei”.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button