Dames Den Helder Suns winnen thuis van Triple Threat

Den Helder – De dames van de Den Helder Suns hebben zaterdagavond in de Helderse sporthal Sportlaan gewonnen van Triple Threats uit Haarlem. Het duel tussen de nummers 3 en 4 uit de competitie kende voor het thuisteam een moeizame start, maar uiteindelijk werd toch met 71-64 gewonnen.

De eerste score van de avond viel aan Helderse zijde, maar daarna was de overhand aan de bezoekers. Dat had niet alleen te maken met het stevig fysieke spel van de Haarlemmers, maar ook met het slordige spel van de Suns. Teveel schoten misten de basket en er werd teveel balverlies geleden. Na het eerste kwart gaf het scorebord dan ook een terechte 11-23 aan. Na de verplichte rust ging de voorsprong van Triple Threats nog even naar 14-27, maar daarna kwamen de Suns beter in het spel. De achterstand werd snel kleiner en bij 32-31 (na een score van Kiki Fleuren) stonden de Nieuwediepers eindelijk weer aan de goede kant van de score. Uiteindelijk werd de rust bereikt bij 39-35 en de voorsprong werd in de tweede helft van de wedstrijd niet meer uit handen gegeven.

Net als in de eerste twee kwarten was ook in kwart drie de eerste score voor de thuisploeg. Dit keer was het Janiek van Veen (uiteindelijk goed voor 13 punten) die de 41-35 op het bord zette. TT wist het gat gedurende het derde kwart nog te verkleinen tot twee punten, maar daarmee was het ook gedaan. Met een tussenstand van 56-49 werd aan de laatste tien minuten begonnen, waarin opnieuw Den Helder Suns als eerste wist te scoren (Mecx van Linge). Time-outs en stevige duels ten spijt lukte het de gasten niet de wedstrijd alsnog naar hun hand te zetten en dus bleven de punten in Den Helder.

Janiek van Veen en Iris Vennema waren aan Helderse zijde beiden goed voor 13 punten. Bij de bezoekers was het de Amerikaanse Toshua Leavitt die met 21 punten topscoorster van de avond werd. De volgende thuiswedstrijd voor de Den Helder Suns Dames is op 3 november.