Heren Suns verliezen thuis van Yoast United

Den Helder – De heren van de Den Helder suns verloren zondagmiddag in sporthal Sportlaan met 13 punten verschil van Yoast United. Er waren weer flink wat supporters op deze wedstrijd afgekomen. Ook uit Bemmel waren een paar supporters die de lange rit er voor over hadden meegekomen om hun ploeg aan te moedigen.

Den Helder Suns tegen Yoast United (DHfoto)

Door blessures was de bank van de Suns niet goed gevuld en werd er dus veel van de spelers gevraagd. De hele wedstrijd heeft de bezoekende ploeg op voorsprong gestaan. Veel ballen glipten uit de handen van de thuisploeg en ze hadden ook een beetje pech met ballen die net verkeerd vielen. Het eerste kwart liep Yoast United al flink uit, maar leken de Suns zich aan het einde enigszins te herstellen. Ook het tweede kwart waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was er bij de rust een achterstand van 6 punten. Dit gaf nog wel hoop voor de laatste twee kwarten.

Teveel fouten
Toch konden de Suns maar niet gelijk komen met Yoast United en deze bouwden de voorsprong gedurende de laatste twee kwarten gestaag uit. Steeds als het leek dat de Suns weer wat grip kregen, wist Yoast weer net die driepunter te gooien en maakten de Suns aanvallend te veel fouten. Uiteindelijk wist Yoast United de eindstand te bepalen op 80-93.

De volgende wedstrijd is vrijdag 21 oktober tegen Donar in Groningen. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Den Helder Suns is op zondag 23 oktober om 16.00 uur in de Sporthal Sportlaan tegen Aris Leeuwarden.

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11