Uitgaan

Naar de Texelse musea in de herfstvakantie

Texel – Regen en harde wind in de herfstvakantie? Geen nood, een bezoek aan de musea van Stichting Texels Museum is zeker de moeite waard. Bij de vuurtoren en Museum Kaap Skil zijn speciale activiteiten in het kader van het thema van de Maand van de Geschiedenis “Wat een ramp”.

De vuurtoren is in 1864 gebouwd om scheepsrampen te voorkomen. Maar de toren heeft zelf ook een ramp doorgemaakt namelijk de beschietingen in de Tweede Wereldoorlog. Bij een bezoek aan de toren ontdekken de bezoekers hier meer over. Wat doet dat kistje daar? Kinderen kunnen proberen de code van het hangslot te kraken. Wie het kistje weet te openen, gaat niet met lege handen naar huis. Ook bijzonder de vuurtoren heeft in beide herfstvakantieweken avondopenstellingen. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de toren tot 21:00 uur geopend. Een unieke kans om vanaf grote hoogte de duisternis over Texel en de zee te zien vallen. De vuurtoren is tot zondag 6 november dagelijks van 10:00 – 17:00 uur geopend. Ticket met tijdslot zijn vooraf te kopen via de website, om zeker te zijn van toegang.

Bij Museum Kaap Skil is vlak voor de herfstvakantie een prachtige nieuwe tentoonstelling Wereldreis geopend, op de eerste verdieping van het entreegebouw. In Wereldreis ontdekken de belangstellenden waar welke goederen vandaan werden gehaald. De objecten in de tentoonstelling komen van de zeebodem bij Texel, het resultaat van vele scheepsrampen. Er zijn deze vakantie veel, uiteenlopende activiteiten in het museum. Van juttersverhalen en rondleidingen tot een workshop striptekenen en een zeevondstenverkiezing. Kijk voor de agenda op de website.

Ecomare
Ecomare pakt de herfstvakantie groots aan met het thema “Groot, groter, grootst”. Een audiotour en een speurtocht leiden langs alle extremen uit het dierenrijk van de Wadden- en de Noordzee. Het meest extreem is het vierentwintig meter lange skelet van de gewone vinvis, die sinds juni in het Zeeaquarium te bewonderen is. Op 20, 25 en 26 oktober kunnen kinderen zich creatief uitleven in de creahoek in het restaurant. Tijden en meer informatie zijn te vinden in de agenda op de website.

De Oudheidkamer verwelkomt kinderen deze herfstvakantie met gratis entree en extra kinderactiviteiten. Er is een speurtocht, een quiz en in de kruidentuin wordt een geheim onthuld. De activiteiten zijn doorlopend in het kleine museum in het centrum van Den Burg op het moment dat het de bezoeker uitkomt.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button