Cultuur/Natuur

Speuren naar waterbeestjes in het Zwanenwater

Callantsoog – Waterbeestjes ontdekken in het Zwanenwater? Het kan zondag 23 oktober vanaf 13:00 uur tijdens een excursie. Belangstellenden kunnen zich die dag melden aan de Zuidschinkeldijk 3A in Callantsoog.

In de natuur van het Zwanenwater leven een heleboel kleine en bijzondere kriebelbeestjes. Veel bezoekers zien ze soms niet, maar ze zijn er wel. Samen met de boswachter gaan de bezoekers naar de beestjes speuren. De boswachter leert de deelnemers van alles over deze beestjes. Bijvoorbeeld waarom het er zo veel zijn, wat ze eten en door wie ze worden opgegeten. Verstopt in de duinen van het Zwanenwater ligt een grote stuifkuil. Tijdens deze excursie is er ook tijd om hier even lekker uit te razen.

Deelnemen
Aanmelden is verplicht en kan via de website. Kosten voor deelname zijn € 6,00 en voor leden van Natuurmonumenten € 4,20.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button