Den Helder

4YoungTalent eerste studiebegeleidingsinstituut van Nederland met keurmerk: “Heel trots”

Adverentie

Julianadorp – Studiebegeleidingsinstituut 4YoungTalent (4YT) heeft maandag een mooie mijlpaal bereikt. De stichting uit Julianadorp ontving namens de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi) namelijk een keurmerk. Daarmee is het de allereerste locatie in Nederland die deze titel mag dragen. 4YT-manager Wendy Portier kreeg het certificaat overhandigd namens het Mariska Kloppenburg van het LVSi.

4YoungTalent is een stichting zonder winstoogmerk. Het studiebegeleidingsinstituut, dat in oktober 2023 ook nog eens haar tienjarig jubileum viert, is een dochterorganisatie van SKDH. Joost Korver, bestuurder van laatstgenoemde maatschappelijke organisatie, over de werkwijze van 4YT: “We verzorgen hier meer dan alleen bijles en huiswerkbegeleiding. We spelen in op achterstanden met studiecoaching, examentraining en zorgen dat kinderen zelfverzekerder zijn op school.”

Bij 4YoungTalent kunnen kinderen in de zomervakantie bijvoorbeeld terecht bij de VakantieCampus. In plaats van de zes weken waarin de leerlingen helemaal niks aan onderwijs doen, houden ze dan bij 4YT hun vaardigheden bij. Mike Veenendaal, accountmanager bij het studiebegeleidingsinstituut: “We richten ons op onder meer edutainment, een combinatie van bijvoorbeeld taal- en rekenactiviteiten en entertainment. Afgelopen zomer leerden de kinderen bijvoorbeeld met het metriek stelsel te werken door het maken van soep. Met groente, bouillon en water maakten de kinderen hun eigen soep.”

Mariska Kloppenburg (links) overhandigt het certificaat aan Wendy Portier (rechts).

Keurmerk
Toen 4YoungTalent hoorde dat de Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten (LVSi) bezig was met de ontwikkeling van een keurmerk, was de interesse meteen gewekt. 4YT meldde zich aan voor een screening van het keurmerk. Deze werd uitgevoerd door ‘het keurmerkinstituut’, een onafhankelijk keurmerkinstituut. Tijdens het proces, dat een half jaar duurde, is de LVSi één keer langs geweest en heeft het meerdere bijlessen bijgewoond in Julianadorp. Vervolgens is er correspondentie over en weer geweest. Ook moest 4YoungTalent vele documenten aanleveren waarin het bewees recht te hebben op het keurmerk. Bijna een half jaar verder, in oktober 2023, krijgt de stichting het keurmerk overhandigd van de LVSi.

Lindsey de Graaf, coördinator educatie en accountmanager bij 4YT, vertelt dat de stichting in nauw contact staat met verschillende scholen. “We werken met een intakegesprek waarin wordt gesproken om de behoefte te inventariseren. Na de intake wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld. Kinderen komen hier ook om een stukje rust te pakken, thuis hebben ze dat niet altijd. Ook hebben wij de mensen in huis om juiste begeleiding te bieden. De bijles is één op één of in groepen. Per vak hebben we studiecoaches.”

Studiecoaches
De studiecoaches bij 4YoungTalent zijn over het algemeen studenten die in de Noordkop wonen. “Meestal zijn het MBO-, HBO- of WO-studenten die dit als bijbaan doen”, vertelt Veenendaal. “We hebben bijvoorbeeld coaches die pabo, econometrie en elektrotechniek studeren. Zij hebben uit hun recente ervaringen allemaal een eigen rugzak met informatie die zij kunnen overbrengen aan de leerlingen die bij 4YoungTalent komen.”

Het gebouw van 4YoungTalent in Julianadorp.
Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: